9. februar – PERGAMOV DAN

Drage Pergamovke in Pergamovci,

Dan po slovenskem kulturnem prazniku v PERGAM-u praznujemo PERGAM-ov dan, v počastitev ustanovitve izobraževalnega grafičnega društva, ki je bilo ustanovljeno v Ljubljani 9. februarja leta 1868. Kot naslednik Društva grafikov je bil pred tridesetimi leti v duhu demokratizacije in pluralizacije sindikalnega gibanja ustanovljen PERGAM, in sicer kot eden prvih sindikatov, ki je bil ustanovljen izven dotedanje edine sindikalne organizacije, Zveze sindikatov Slovenije.

Iz močne, a ozke cehovske organizacije, je PERGAM postala sindikalna centrala, ki presega ne le okvirje posamezne dejavnosti, temveč tudi delitev med javnim in zasebnim sektorjem. Pri našem delovanju ohranjamo vrednote naših ustanoviteljev in vodilo naše organizacije tako ostajajo strokovnost, solidarnost in enotnost. Ponosni smo na našo zgodovino in ponosni smo na to, da uspemo tudi preko sedanjosti v prihodnost ohranjati to kulturo in poslanstvo.

Vsem članicam in članom KSS PERGAM ob tej priložnosti čestitamo za naš, PERGAM-ov dan in se vam zahvaljujemo za zaupanje in podporo pri našem skupnem delu!

 

Ekipa KSS PERGAM