VABILO: Okrogla miza SKOZI OČI PREKARIATA

V petek, 19. 5. 2017 ob 18:00 uri bo v KIBLI v Mariboru potekala velika okrogla miza pod naslovom »SKOZI OČI PREKARIATA«… Spoštovane kolegice in kolegi,

obveščamo vas, da bo v petek, 19. 5. 2017 ob 18:00 uri v KIBLI, na Valvasorjevi ulici 40, v Mariboru potekala velika okrogla miza pod naslovom: »SKOZI OČI PREKARIATA«, katere vsebina bo posvečena vedno bolj aktualni in pereči problematiki prekarnega dela.

Soorganizatorji dogodka so trije: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA, Mladinski informacijsko svetovalni center Infopeka in Inštitut za študije prekariata.

V primerjavi s prvo in drugo okroglo mizo, ima mariborska pomembno dimenzijo več. Prekarce bo vključevala v dveh delih. Uvodnem in zaključnem. Vmes pa bodo spregovorili raziskovalci in ljudje, ki se posvečajo zaščiti dela.

Gre za vsebino, ki je izjemno pomembna za delovanje celotnega trga dela in ima pomemben vpliv na raven delovno pravnih standardov in socialne varnosti tako za tiste, ki delo opravljajo v prekarnih oblikah zaposlitve, kot tudi za zaposlene po pogodbi o zaposlitvi, v vsakem primeru pa pomeni pomembno vsebino, ki ji sindikati namenjamo in ji bomo morali tudi v prihodnje v še večji meri posvečati veliko pozornost.

Po podatkih SURS je bilo v Podravski Regiji leta 2015 60.000 prekarno zaposlenih, v Sloveniji pa kar 369.000. Zato je zelo pomembno, da začnemo o problemih prekarnosti govoriti javno. In to tako ljudje, ki so v prekarni položaj vrženi neposredno, študentje, ki jih prekarnost kot pogosto edina alternativa čaka na kratki, srednji, pa tudi na dolgi rok in vsi tisti posamezniki, ki zaposlitev za nedoločen čas sicer imajo, jim je mar za sodelavce, prijatelje in najbližje, ki delajo in živijo prekarno.

Maribor je mesto solidarnosti in dela. Poiščimo torej rešitve skupaj.

Toplo vas vabimo, da se tudi člani KSS PERGAM okrogle mize v čim večjem številu udeležite in vas zato prosimo, da k udeležbi povabite naše člane pri delodajalcih, kjer opravljate funkcijo sindikalnih zaupnikov in da vabilo posreduje tudi vsem drugim, ki bi utegnili biti zainteresirani za udeležbo na tem dogodku.

Več o okrogli mizi najdete v priponki in na naslednji povezavi: http://www.spehnakruhu.com/podpora/vabilo .

Če imate kako vprašanje v naprej, pišite na: poglajen.crt@gmail.com .

Vljudno vabljeni!