Novoletno voščilo

Dragi Pergamovci in Pergamovke! Izjemno pestro leto 2015 je že naokoli. Leto, v katerem je bil sklenjen in odpovedan socialni sporazum. Leto, v katerem smo sindikati s pomočjo državljanov spremenili definicijo minimalne plače, ki bo tistim z najnižjimi plačami, ki delajo v najbolj neugodnem delovnem času, priznala plačilo za to delo. Leto, v katerem smo v PERGAM-u nadaljevali in okrepili socialni dialog in kolektivno dogovarjanje po podjetjih, zavodih in dejavnostih. Leto, v katerem smo se prvič po več letih interventnih ukrepov začeli dogovarjati in dogovorili o postopnem sproščanju varčevalnih ukrepov v javnem sektorju. Leto številnih novih in nadaljevanja starih bitk za pravice zaposlenih, ki jih v sindikalnem boju nikoli ni konca. Nenazadnje leto, v katerem je PERGAM dobil novo vodstvo, ki želi prispevati k razvoju sindikalnega gibanja v Sloveniji.

Za novo leto so napovedani nadaljnji ugodni trendi gospodarske rasti. V PERGAM-u se zavedamo, da to ne pomeni samoumevnega boljšega položaja za delavce, naše člane, zato bo v prihodnjem letu naš trud usmerjen v to, da se bodo ugodne gospodarske razmere odražale tudi v kolektivnih pogodbah, dogovorih na ravni delodajalcev in dejavnosti ter nenazadnje v zakonskih besedilih, pri katerih bomo sodelovali. Hkrati si želimo še več dela s članstvom in vas vabimo, da se aktivno vključite v delo sindikata, saj je naša moč s številčnostjo večja, s skupnimi močmi pa zmoremo več.

Želimo vam, da si med božičnimi prazniki oddahnete od vsakdanjega vrveža in prijetno preživite praznični čas, v novo leto pa vstopite nasproti novim osebnim, strokovnim in sindikalnim izzivom, ki jih v teh časih nikoli ne zmanjka. Naj bo novo leto polno velikih in majhnih sindikalnih zmag!

SKUPAJ, SOLIDARNI in s tem MOČNEJŠI bomo lažje uresničili nekatere novoletne želje!

Lepe božične praznike in srečno v letu 2016 vam v imenu vašega kolektiva na PERGAM-u želim

Jakob Počivavšek, predsednik KSS PERGAM